KVKK Yönetişim Yazılımı: WeCover. Demo için: 02127090850|info@sistemglobal.com.tr

KVKK PROJENİZİ YAZILIM HAKKINDA AYRINTILAR YAPIN YÖNETİN SÜRDÜRÜN

BİLGİ NOTLARI

BİLGİ NOTLARI2020-07-23T11:55:13+03:00

VERBİS NEDİR?

  VERBİS nedir? VERBİS (Veri Sorumluları Sicili Bilgi Sistemi); kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, kişisel veri işlemeye başlamadan önce kaydolmaları gereken ve işlemekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategorik bazda bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir.  Veri sorumlularına getirilen bu yükümlülük 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 16 [...]

23/08/2020|Tags: , |

KVKK TEKNİK DANIŞMANLIĞI NEDİR?

  KVKK Teknik Danışmanlığı Nedir? Veri sorumlularının; kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve kişisel verilerin hukuka uygun olarak muhafazasını sağlamak amacıyla alabilecekleri birtakım teknik ve idari tedbirler vardır. Teknik ve idari tedbirler belirlenirken, kişisel verilerin niteliği ve muhafaza edildiği ortam göz [...]

22/08/2020|Tags: , , |

KVKK DANIŞMANLIĞI NEDİR?

  KVKK Danışmanlığı Nedir? KVKK danışmanlığı, kişisel verilerin korunması amacıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki (Kanun) yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlara verilen danışmanlık hizmetidir. Peki kimlerin KVKK danışmanlığı alması gerekir?  Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 2018/88 sayılı kararına göre, Yıllık çalışan sayısı 50’den çok [...]

21/08/2020|Tags: , |

TURİZM SEKTÖRÜNDE KVKK

    Turizm Sektöründe KVKK       Turizm sektörü, geniş müşteri kapasitesi dolayısıyla ellerinde en çok veri bulunan sektörlerden biridir. Gerçekten de oteller, hosteller veya pansiyonlar daha rezervasyon aşamasında müşterilerinden pek çok veri talep etmektedirler. Ad-soyad bilgisi, TC kimlik no/pasaport no, kredi kartı bilgisi ve e-mail adresi bunlardan birkaçıdır. [...]

20/08/2020|Tags: , |

EĞİTİM SEKTÖRÜNDE KVKK

  Eğitim Sektöründe KVKK   Çocuklara ait veriler, özel nitelikli veri olmasa da en az onlar kadar hassas korumayı gerektirmektedir. Nitekim, dijital dünyanın içine doğan çocuklar, verilerinin ne kadar kıymetli olduğunun farkında değildir. Bu konuda Amerika’da Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (Children’s Online Privacy Protection Act) ve Avrupa Birliği’nde başta [...]

19/08/2020|Tags: , , |
Go to Top